Windows XP o sa moara in 2011

Windows XP LogoPentru sustinatorii sistemului de operare Windows XP a aparut o veste nu tocmai buna. Michael Silver, de la Gartner, a criticat Microsoft pentru decizia de a permite producatorilor de PC-uri sa vanda Windows XP doar pentru sase luni de la debutul lui Windows 7.

Acesta a declarat ca va genera o “adevarata incurcatura,” si a declarat ca va ingreuna sarcina de administrare a PC-urilor companiilor.

Din cauza datei de lansare stabilita pe 22 octombrie, limita de sase luni insemna ca OEM-urile ar fi trebuit sa opreasa distributia computerelor downgradate la Windows Xp Professional pe 22 aprilie 2010.

La cateva ore dupa ce Silver a criticat planul, Microsoft a renuntat la limita de sase luni, si a confirmat o noua politica de upgrade.

Silver are o problema cu portita de scapare lasata de Microsoft. “Noua politica este 18 luni sau livrarea SP1, oricare vine mai repede,” a spus acesta. “Asta inseamna ca daca SP1 apare in sase sau opt luni, data se restrange semnificativ.”

Multi producatori de software s-ar putea sa nu lanseze versiuni specifice pentru Windows 7 sau sa suporte oficial noul sistem de operare  pentru un an sau mai mult dupa ce Microsoft lanseaza acest sistem de operare in octombrie, a adaugat Silver.

Un comentariu la „Windows XP o sa moara in 2011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *