Controlati PC-ul de la distanta prin Remote Desktop, rapid si usor

Remote-Desktop-Soft.roRemote Desktop este pe scurt accesarea unui calculator prin folosirea altui calculator. Astfel puteti sa va conectati si sa lucrati cu un calculator la distanta, atat timp cat exista o conexiune la internet.

Remote Desktop din Windows XP Pro permite accesul la fisierele si programele de pe calculatorul personal de pe orice alt calculator din retea pe care ruleaza un alt sistem de operare Windows.

Trebuie sa mentionam ca aceasta optiune nu este disponibila in versiunea Home Edition a Windows XP.

Odata instalat setat calculatorul “remote”, puteti accesa acel PC de pe orice alt calculator local pe care ruleaza un sistem de operare Windows.

Pe calculatorul pe care-l controlati, daca nu exista o parola setata pentru contul de utilizator cu care va conectati, creati unul apasand pe Start/Control Panel/User Accounts/Change an Account/Add Password. Apoi activati conexiunea apasand pe Start/ Control Panel/ System/ Remote si Allow users to connect remotely to this computer.

Apoi determinati adresa IP a calculatorului, apasand pe Start, Run, introduceti “cmd” apoi apasati OK. In fereastra de prompt care va apare, scrieti “ipconfig” si notati-va informatiile returnate.

Daca PC-ul dumneavoastra se conecteaza direct la Internet, aceasta este adresa prin care calculatorul dumneavoastra este gasit si puteti sari peste urmatorul paragraf.

Daca aveti un calculator ce se conecteaza la Internet prin intermediul unui router, adresa pe care tocmai ati determinat-o este cunoscuta doar de reteaua dumneavoastra privata, IP-ul router-ului fiind de fapt prezent pe Internet. Pentru determinarea adresei routerului, puteti folosi site-ul www.whatismyIP.com. Configurati-va routerul pentru a adresa cererile Remote Desktop calculatorului dorit alocand port-ul 3389 adresei IP a retelei determinate anterior.

In cazul in care calculatorul local de pe care va conectati, ruleaza sistemul de operare XP Pro, ati terminat de configurat.

Daca ruleaza o alta versiune de Windows, trebuie sa instalati software-ul pentru calculatorul client Remote Desktop. Puteti folosi fie CD-ul Windows XP Pro (selectati Perform Additional Tasks, apoi faceti un clic pe Setup Remote Desktop Connection) sau puteti descarca aceasta aplicatie de pe site-ul Microsoft.

Pentru a va conecta la calculatorul gazda, apasati pe Start, All programs, Accessories, Communications, Remote Desktop Connection. Apoi, introduceti adresa IP a calculatorului sau a router-ului. De asemenea, puteti folosi facilitatea Remote Desktop pentru a conecta un calculator din cadrul retelei locale la un alt calculator din retea introducand adresa IP a acestuia.

Pentru accesarea calculatorului gazda, apasati pe Options, introduceti numele si parola pentru contul cu care va logati, apoi apasati pe Connect. Ecranul local se va innegri momentan, apoi va afisa desktop-ul calculatorului accesat.

Din punctul de vedere al securitatii, chiar daca nu puteti accesa calculatoarele decat utilizand conturi de utilizator parolate, constituie o masura de prudenta binevenita dezactivarea serviciului de Remote Desktop si a porturilor routerelor atunci cand acestea nu sunt folosite.

Tabul Local Resources va permite controlul sunetului, al tastaturii si al dispozitivelor locale. Nu puteti copia fisiere de pe un calculator pe celalalt cu drag and drop, ci utilizand functiile copy/paste. Tabul Programs va permite rularea unui program de pe calculatorul local atunci cand initiati o conexiune remote.

Tab-ul Experience este cel mai important atunci cand vine vorba de optimizarea lungimii de banda alocate conexiunii. Daca nu vreti sa modificati singuri setarile, pur si simplu selectati tipul conexiunii de care beneficiati si acestea se vor ajusta automat. Intotdeauna asigura-ti-va ca aveti bifata optiunea Bitmap Caching.

De vreme ce nu doriti configurarea setarilor la fiecare conexiune efectuata, dupa ce ati setat totul, intoarceti-va la fereastra General si selectati optiunea Save As. Aceasta va crea un fisier cu toate optiunile pe care le-ati ales.

Puteti de acum accesa remote tot ce se afla pe calculatorul gazda.

 

Un comentariu la „Controlati PC-ul de la distanta prin Remote Desktop, rapid si usor

  1. stefan

    daca ma poate ajuta cineva , sau sa ma indrume ? 
    cineva imi acceseaza calculatorul de la distanta cum sa fac sa-il impiedic sa mai faca acesta operatiune , sau unde ma pot adresa ca sa-il depistez . Daca exista vreun program in acest scop si cum pot accesa acest program ( sait )  …… multumesc 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *