Viermele Conficker.E programat sa se distruga pe 5 mai

Conficker-Soft.roCercetatorii de la compania de securitate F-secure cred ca pe aceasta data, ultima versiune Conficker.E se va autodistruge pe calculatoarele infectate. Cele mai multe dintr firmale de securitate cred ca ultima versiune care a aparut in luna aprilie si a fost probabil creata de aceiasi atacatori care au eliberat si primele variante ale Conficker – a fost creata pentru a se autodistruge pe 5 mai.

“Se va auto-distruge,” a declarat Mikko Hypponen, cercetator sef la F-Secure. Dar, chiar si daca Conficker.E se va auto-distruge, acest lucru va lasa milioane de computere Windows infectate cu Conficker.C, care a devenit activ in aceasta luna incercand sa convinga utilizatorii sa descarce antivirusi falsi, pentru a determina utilizatorii sa plateasca 50 de dolari ca sa scape de Conficker.C.

Conficker.E este format din doua parti. Functiile de propagare si scanare si cele de download, care mai demult erau combinate, acum au devenit independente una de cealalta.

De asemenea, Conficker.E, care a aparut la mijlocul lui aprilie, nu a functionat foarte bine, ceea ce a constituit o surpriza pentru cercetatori, deoarece update-urile Conficker de pana acum au fost destul de impresionante din punct de vedere tehnic.

Pana in prezent nimeni, in afara de atacatorii Conficker, nu stie ce se va intampla in continuare.

Un comentariu la „Viermele Conficker.E programat sa se distruga pe 5 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *