Vanzarile de LCD-uri si plasme cresc cu pana la 35 la suta in august

 

Vanzarile de LCD-uri si plasme vor creste cu un procent cuprins intre 25 si 35 la suta in luna august comparativ cu luna precedenta, evolutie sustinuta de Jocurile Olimpice de vara de la Beijing, derulate in perioada 8-24 august 2008, potrivit estimarilor Flamingo International.

 

Potrivit reprezentantilor Flamingo, Jocurile Olimpice din acest an sunt transmise pentru prima data in format Full HD, rezolutie care aduce cu sine si o crestere a vanzarilor de LCD-uri cu diagonala mare, cuprinsa intre 102 cm si 250 cm.

 

“Asa cum am estimat la inceputul anului 2008, segmentul de LCD-uri si plasme reprezinta vedeta pietei de electronice anul acesta, datorita tendintei generale de inlocuire a televizoarelor cu tub catodic si achizitie a unora cu tub plat, cat si de organizarea unor evenimente majore precum Campionatul European de Fotbal si Jocurile Olimpice de la Beijing. Chiar daca Jocurile Olimpice de vara vor genera o crestere a vanzarilor de LCD-uri si plasme usor mai mica fata de perioada premergatoare Campionatului European de Fotbal, estimam ca acestea vor continua sa fie printre cele mai solicitate produse si in luna august. Astfel, valoarea medie investita de catre clientii nostri in aceasta categorie de produse se ridica la aproximativ 2.000 de lei, cele mai solicitate modele fiind cele cu diagonala de 32”, declara Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

 

In prezent, gradul de penetrare al televizoarelor LCD in mediul urban este de 20-25 la suta, dublu fata de anul trecut, conform estimarilor Grupului Flamingo.

 

Flamingo International a inregistrat, in primul semestru, vanzari triple pe segmentul de LCD-uri si plasme fata de aceeasi perioada a anului trecut, valori care se vor mentine si in a doua jumatate a anului, compania inregistrand o cota de piata de 15 la suta pe acest segment.

 

Grupul Flamingo International activeaza pe piata din Romania inca din anul 1994, avand ca principal obiect de activitate comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice.

 

 

Sursa: Flamingo

Autor: Maiorescu Titu

2 comentarii la „Vanzarile de LCD-uri si plasme cresc cu pana la 35 la suta in august

  1. gabriel

    vreau sa-mi cumpar o plasma si cineva mi-a spus ca mai bine imi cumpar un lcd. din cate stiu eu lcd-ul se duce mai repede. ma poate ajuta cineva cu detalii?

  2. dany22

    o plasma este mai buna, are o rata de contrast mai mare, o durata de viata crescuta si arata mai multe culori. nu zic nu, si tehnologia lcd este buna…dar totul se reduce la bani. deci daca ai fonduri stricte, recomand un lcd, daca nu plasma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *