Teste grid pentru atacuri DDoS

Cele mai multe dintre atacurile DDoS (distributed denial of service) de genul celor care au paralizat retelele Estoniei in urma cu doi ani sunt greu de aparat deoarece acestea implica mii de computere compromise care pot pune offline un web site sau un server datorita traficului mare generat.

Pentru a contracara acest flagel s-a lansat un nou serviciu online de catre compania furnizoare de grid computing Parabon Computation incearca sa ajute companiile sa se pregateasca mai bine pentru asemenea atacuri, oferindu-le un mod de a simula un atac DDoS in retelele lor.

Parabon opereaza unul din cele mai mari grid-uri computationale comerciale. Noul sau serviciu Blitz Distributed Testing Service utilizeaza mii de computere din grid-ul sau online pentru a genera atacuri DDoS la cerere impotriva tintelor specificate.

Serviciul permite companiilor sa-si testeze retelele in astfel de atacuri la scara comparabila cu un cyberatac complet. In prezent, compania poate inrola intre 5.000 si 10.000 de computere in grid-ul sau pentru a genera un atac tintit in retea asupra unui site sau a unui server.

Acest numar este insa infim fata de zecile de mii de computere compromise care sunt utilizate in general pentru a lansa un atac DDoS impotriva unei tinte.

 

Un comentariu la „Teste grid pentru atacuri DDoS

  1. tex

    “Acest numar este insa infim fata de zecile de mii de computere compromise care sunt utilizate in general pentru a lansa un atac DDoS impotriva unei tinte.”

    De regula (95 % din cazuri) atacurile dos / ddos provin din retele insecure, mai precis de pe servere din china, taiwan, japonia si koreea ( asia nic ).

    “Cutiile cu securitatea compromisa” nu au capabilitati de retea si nici hardware precum o masina ce deserveste o corporatie sau un grid computing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *