Nokia: Piata handset-urilor va scadea anul viitor

 

Producatorii de handset-uri vor vinde mai putine telefoane mobile in 2009 decat in acest an, iar vanzarile din 2008 vor fi mai slabe decat s-a estimat initial, a avertizat Nokia.

Totusi, Nokia nu crede ca vanzarile de smartphone-uri vor fi in particular afectate tare.

Cel mai mare producator din lume de telefoane mobile estimeaza ca vanzarile totale de telefoane mobile pentru 2008 vor fi de 1.24 miliarde, fata de estimarea sa anterioara de 1.26 miliarde. Totalul este totusi mai bun decat in 2007, cand au fost vandute 1.14 miliarde de telefoane. Din moment de Nokia nu a oferit o cifra pentru cate telefoane va vinde anul viitor, se poate presupune ca aceasta va fi mai mica decat anul acesta.

In general Nokia nu prezinta estimarile pentru vanzarile proprii, insa estimeaza volumul vanzarilor din industrie si propria cota de piata. Pentru cel de al patrulea trimestru, Nokia estimeaza o cota proprie de piata similara cu cea din trimestrul trei, cand a detinut 38% din piata.

In ciuda scaderii generale, niciun tip particular de telefon nu va fi in special afectat, a spus Rick Simonson, chief financial officer al Nokia.

“Impactul va fi asupra pietei in general, insa oamenii vor continua sa doreasca telefoane smart. Acesta este un segment in crestere al pietei, astfel acolo unde vor exista dispozitive care sa faca diferenta si sa aduca valoare, oamenii vor continua sa-si manifeste interesul pentru acestea”, a spus Simonson.

De exemplu, seria high-end Nokia E se descurca bine, in special E71. Compania intentioneaza sa continue sa adauge noi tipuri de telefoane smart, iar daca restul industriei o duce bine, telefoanele smart vor continua sa fie un segment in crestere al pietei chiar si in cazul unui an mai slab.

 

 

Sursa: www.computerworld.com

Autor: Brodoceanu Ana-Maria

Un comentariu la „Nokia: Piata handset-urilor va scadea anul viitor

  1. miki#32

    de ce toti cred ca nokia este cea mai buna marca de telefoane? prietena mea are un nokia si eu un se. cand intram la metrou ea nu mai are semnal deloc. eu cred ca a ramas ideologia de pe vremuri cand se folosea 3200. te tinea bateria 2 saptamani comparativ cu restul telefoanelor /2-3 zile/ dar acum orice telefon mai bun de sony e te tine destul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *