Jocurile online tinte pentru malware

gamesCommunicate tot mai recente de la producatorii de antivirusi anunta ca exista pe piata virusii special creati pentru furtul parolelor jucatorilor online sunt cei mai intalniti la ora actuala pe internet.

Microsoft a anuntat ca a inlaturat, numai in prima jumatate a lunii februarie, aproximatix 1 milion de extensii ale unui virus extrem de agresiv, menit sa fure parolele utilizatorului de jocuri online.

Unul din software-urile de securitate ale companiei Malicious Software Removal Tool (MSRT) a eliminat peste 981.000 de copii ale unei familii de programe daunatoare denumita Win32/Taterf. Aceasta este recunoscuta printre firmele de securitate online ca fiind extrem de “priceputa” in furtul parolelor si username-urilor din jocuri ce pot fi jucate online.

Taterf s-a raspandit, in special, in ultimile luni. Microsoft a inlaturat mai mult de 700.000 de copii ale virusului in numai o singura zi. Virusul este o versiune “mutant” a unui alt program de malware, denumit Win32/Frethog, din care gigantul Microsoft a inlaturat aproape 317.000 de copii numai in aceasta luna.

Parolele online reprezinta o tinta populara din cauza faptului ca pot fi transformate cu usurinta in profit prin modalitati ce nu pot fi detectate. Infractorii cibernetici vand pe bani frumosi conturile furate catre fanii infocati ai acestor jocuri, care sunt dispusi sa scoata din buzunare sume impresionante pentru personajele si “bunurile” virtuale furate prin atacul parolelor si conturilor.

Un comentariu la „Jocurile online tinte pentru malware

  1. jocuri online

    Sint foarte agresivi acesti virusi si din pacate bantuie din ce in ce mai mult; partea buna este ca nu pot patrunde, sau nu atat de usor, daca site-ul respectiv are un sistem bine pus la punct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *