Hackerii tintesc gadget-urile Google

 

Una dintre cele mai mari probleme legata de miscarea Web 2.0 a fost incurajarea oversharing-ului – care inseamna subestimarea riscurilor de securitate. Adaugarea in paginile web a gadget-urilor software, poate sa aduca beneficii, dar poate de asemenea sa deschida o usa pentru hackeri, informeaza agentia AP.

 

A devenit o amenintare chiar si pentru cele mai mari companii Web, precum Google, ale carei “gadget-uri” – programe de dimensiuni mici, precum calendare sau feed-uri zilnice de fotografii, pe care utilizatorii le pot introduce in paginile lor personalizate Google – au inceput sa devina tine atragatoare pentru hackeri, afirma expertii in securitate.

 

Companiile se confrunta cu o problema legata de site-urile web de tip retea sociala, cat si alte site-uri care incurajeaza utilizatorii sa puna pe paginile lor gadget-uri care realizeaza o legatura externa prin care trimit fotografii sau alt continut. Aceste aplicatii ruleaza un cod pe respectiva pagina care poate sa fie utilizat in scopuri bune sau rele.

 

Google a declarat ca isi scaneaza periodic gadget-urile pentru a descoperi coduri malicioase, iar cand este gasit unul, este automat trecut pe lista neagra.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Un comentariu la „Hackerii tintesc gadget-urile Google

  1. cosmin

    Cred ca sunt atacuri cu interese financiare. Nu cred ca sunt “la pont” sponsorizate de rivali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *