Facebook adopta framework-ul OpenID

Facebook s-a bazat pe integrarea unui nou framework OpenID pentru a simplifica modul in care oamenii se logheaza in siteul de social networking.

Prin intermediul acestuia, utilizatorii vor putea sa lege conturile de Facebook cu contul de Gmail, sau conturi de la alte servicii online care suporta login-urile automate OpenID, potrivit Facebook. Legarea serviciilor inseamna ca utilizatorii vor fi automat logati in Facebook cand se inregistreaza pe alte conturi care suporta OpenID.

Strategia este menita sa mareasca gradul de compatibilitate Facebook cu alte servicii, astfel simplificand viata utilizatorilor care se chinuie sa administreze si sa-si aminteasca multitudinea de parole si username-uri folosite in retelele sociale, etc.

OpenID asigura o identitate portabila pe care utilizatorii o pot folosi pentru a se loga pe o multitudine de siteuri, fara a fi legati de un anumit producator sau service provider. Suportul pentru Facebook, care este cel mai popular site de social networking din lume cu aproximativ 200 milioane de membri, aduce un aport important acestei tehnologii.

Un comentariu la „Facebook adopta framework-ul OpenID

  1. miruna@constanta

    am auzit ca or sa inceapa sa faca toate conturile cu plata. sper sa nu fie adevarat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *