Cum functioneaza Realitatea Augmentata sau 3D-ul in lumea reala ?

Realitatea AugmentataPe scurt, realitatea augmentata este un sistem care introduce elemente 3D in timp real, suprapuse peste imagini din mediul inconjurator. A fost si este considerat un domeniu de real interes, dar prea putin dezvoltat. Acest lucru este cauzat de slabele performante aratate de sistemele hardware. Ca aplicatii, acest domeniu atinge unele dintre cele mai vaste niveluri, de la medicina, avionica, militar, auto si pana la industria de divertisment. Un sistem de realitate augmentata este in principal realizat din 3 parti. O camera de filmat, un sistem de calcul si un monitor sau proiector. Camera de filmat interpreteaza mediul inconjurator, sistemul prelucreaza si monitorul imbina imaginea sistemului inconjurator cu imaginea virtuala. Aceste sisteme sunt folosite in mod curent la automobile, prin proiectarea pe parbrizul masinii a unor informatii de tip viteza, ghidare GPS si altele. In clipul ce urmeaza aveti posibilitatea sa vedeti cum sistemul de realitate augmentata interpreteaza markerii lipiti pe anumite pagini si apoi, dupa ce a realizat recunoasterea acestora, proiecteaza o imagine sugesiva. De asemenea puteti sa gasiti pe Internet si soft-uri destul de usor de instalat si care nu folosesc decat camera web a PC-ului.

 

3 comentarii la „Cum functioneaza Realitatea Augmentata sau 3D-ul in lumea reala ?

  1. Manuel

    Abia astept sa vad daca sunt firme in Romania care sa isi faca adevrtising cu aplicatii pe smartphoneuri cu realitate augmentata.

  2. eu

    buna!eu nu prea cred in asta…..cred k sunt si exagerari…….nu gasesc ceea cec doresc…gasesc acelasi lucru…vreau sa stiu mai exact ce este “realitatea augmentata…”mai multe……..

  3. angi

    exista si la noi in cocor un magazin in care poti proba haine fara sa le imbraci cu aceasta tehnologie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *