Bresa care tine de securitatea Internetului afecteaza si emailul

 

Recenta bresa de securitate care tine de infrastructura Internetului, nu numai ca permite hackerilor sa forteze utilizatorii sa viziteze pagini de web care nu au fost cerute, dar permite si interceptarea mesajelor de tip e-mail, au declarat cercetatorii care au descoperit bresa.

 

Luand in considerare natura atacului si importanta datelor, potentialul distructiv este destul de mare, dar pana in prezent inca nu exista inca dovezi care sa sustina ca astfel de atacuri au fost incoronate cu succes.

 

Vulnerabilitatea permite hackerilor sa manipuleze serverele, care sunt elemente critice pentru funtionarea retelei Internet.

 

Multe dintre serverele de e-mail sunt vulnerabile, din cauza faptului ca si ele manipuleaza trafic DNS. Chiar si atunci cand gestioneaza doar interogari interne, daca interactioneaza cu servere externe DNS, devin direct expuse atacului.

 

Companiile mari precum Microsoft, Cisco sau Sun au realizat patch-uri care sa protejeze impotriva aceste brese de securitate si sa impiedica serverele sa mai accepte informatiile de manipulare care erau trimise de hackeri.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Un comentariu la „Bresa care tine de securitatea Internetului afecteaza si emailul

  1. stalker

    Nu pot sa cred ca marii jucatori din domeniu, precum Cisco sau Sun, nu stiau de aceasta bresa si inainte. Normal, la momentul respectiv probabil ca aveau alte proiecte pe linie. Daca ninemi nu face sesizari, se practica politica “incognito”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *