Atacurile denial of service sunt acum considerate infractiuni

 

Atacurile distribuite denial of service DDoS vor fi considerate actiuni infractionale de acum inainte, multumita schimbarilor aduse la Computer Misuse Act care sunt deja in vigoare.

Aceste schimbari au fost in discutie in ultimii sase ani. Ele nu au fost incluse in lege datorita preocuparii ca unele dintre ele ar fi putut impiedica cercetatorii anti-cybercrime sa dezvolte, detine sau imparti malware in scop de cercetare.

Outlow.com a spus ca schimbarile includ acum la categoria infractiuni initierea de atacuri DDoS. Legislatia initiala prevedea la categoria infractiuni accesul neautorizat la un computer si o modificare neautorizata a materialelor de pe computer.

Infractorii sunt pasibili acum de inchisoare de pana la 10 ani si plata unei amenzi, fata de pedeapsa de cinci ani inchisoare cat prevedea legea anterior. Pedeapsa maxima pentru acces neautorizat la materialele de pe un computer creste de la sase luni inchisoare si amenda, la doi ani inchisoare si amenda.

Legea prevedea acum la sectiunea infractiuni si crearea, adaptarea, furnizarea sau oferirea oricarui articol care poate fi “utilizat pentru a comite sau a asista la comiterea unei infractiuni”, potrivit Outlaw.com. Este considerata, de asemenea, infractiune furnizarea unui articol, precum un program sau date, “considerate a putea fi” utilizate pentru a comite o asemenea infractiune. Pedeapsa maxima in acest caz este doi ani inchisoare.

 

 

Sursa: www.computerweekly.com

Autor: Gabriel Florian

Un comentariu la „Atacurile denial of service sunt acum considerate infractiuni

  1. jimmy11

    dos-urile nu cred ca sunt atat de periculoase…exista mult mai multe brese de securitate care sunt mult mai periculoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *