Hackerii tintesc gadget-urile Google

 

Una dintre cele mai mari probleme legata de miscarea Web 2.0 a fost incurajarea oversharing-ului – care inseamna subestimarea riscurilor de securitate. Adaugarea in paginile web a gadget-urilor software, poate sa aduca beneficii, dar poate de asemenea sa deschida o usa pentru hackeri, informeaza agentia AP.

 

A devenit o amenintare chiar si pentru cele mai mari companii Web, precum Google, ale carei “gadget-uri” – programe de dimensiuni mici, precum calendare sau feed-uri zilnice de fotografii, pe care utilizatorii le pot introduce in paginile lor personalizate Google – au inceput sa devina tine atragatoare pentru hackeri, afirma expertii in securitate.

 

Companiile se confrunta cu o problema legata de site-urile web de tip retea sociala, cat si alte site-uri care incurajeaza utilizatorii sa puna pe paginile lor gadget-uri care realizeaza o legatura externa prin care trimit fotografii sau alt continut. Aceste aplicatii ruleaza un cod pe respectiva pagina care poate sa fie utilizat in scopuri bune sau rele.

 

Google a declarat ca isi scaneaza periodic gadget-urile pentru a descoperi coduri malicioase, iar cand este gasit unul, este automat trecut pe lista neagra.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

O părere la “Hackerii tintesc gadget-urile Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *