Yahoo va oferi ca open source platforma BrowserPlus

 

Era probabil inevitabil avand in vedere ca Google a facut la fel cu Gears, ca Yahoo a anuntat lansarea software-ului sau BrowserPlus ca software open-source.

BrowserPlus si Gears au scopul de a imbunatati abilitatile native ale browserelor astfel incat aplicatiile Web sa se potriveasca mai bine cu cele care ruleaza nativ in sistemul de operare al unui computer. Gears este deja software open-source. Yahoo a anuntat pe Yahoo Developers Blog ca intentioneaza sa ofere BrowserPlus ca software open-source.

“Deschiderea este o initiativa cheie si o tema majora pentru Yahoo incepand cu acest an, iar oferirea BrowserPlus ca open-source este o parte a angajamentului sau”, a declarat Lloyd Hilaiel de la Yahoo. “Acest lucru va permite dezvoltatorilor sa extinda rapid platforma. Speranta noastra este ca reviziile si contributiile comunitatii sa asigure securitatea si robustetea platformei BrowserPlus, care sa ruleze pe toate sistemele de operare populare si browsere. Mi-ar place sa vad ca BrowserPlus devine o piesa de valoare a infrastructurii internet”.

“Utilizatorii de pe forumuri discuta despre suport peer-to-peer. Oamenii sugereaza tehnologia screen capture pentru o mai buna raportare a bug-urilor. Integrare webcam! Import usor pentru datele din agenda! Functia drag-and-drop pentru documentele Word! BitTorrent! Idei exista.”, a spus acesta.

BrowserPlus este un framework cu o varietate de plug-in-uri. Arhitectura plug-in este menita sa permita designerilor de site-uri web sa adauge noi capacitati paginilor web fara ca utilizatorii sa trebuiasca sa reporneasca browserele.

 

 

 

Sursa: www.news.com

Autor: Marin Sorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *