Vom avea Internet gratuit in locatiile publice

wifi-Soft.roMinisterul Comunicatiilor a demarat o initiativa de amploare care presupune instalarea a aproximativ 300 de hotspoturi in spatii publice usor accesibile, cum ar fi centre universitare si parcuri.

Primul hotspot gratuit a fost lansat ieri, in parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 al Capitalei. Initiativa constituie un prim pas din procesul de implementare a Strategiei de Broadband, prin care Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a deblocat fonduri europene in valoare de 84 de milioane de euro care vor fi accesate pana la sfarsitul acestui an, sporind astfel absorbtia fondurilor structurale alocate Romaniei, a declarat ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu.

Strategia de Broadband este una dintre cele 14 directii de actiune ale MCSI, incluse in Strategia Nationala Romania Digitala – eStrategie pentru o societate informationala.

Modernizarea administratiei publice si a societatii romanesti in ansamblu presupune servicii electronice care sa elimine birocratia, sa combata coruptia, sa reduca costurile administrative cu valori intre 30% si 70 %  si sa eficientizeze serviciile oferite de stat cetateanului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *