Virtualizati serverele cu sistemul de operare VMware vSphere 4.0

VMware, companie specializata in solutii de virtualizare in IT, a prezentat in cadrul unui forum de discutii organizat la Bucuresti, vSphere 4.0, o noua generatie imbunatatita a aplicatiei software Virtual Infrastructure.

Produsul este considerat de catre oficialii companiei drept cea mai buna platforma virtuala existenta pe piata la ora actuala, care ofera avantaje atat de stocare, cat si in privinta economiei de buget a companiilor.

Astfel, prin intermediul achizitionarii de VMware vSphere 4.0, costurile pentru intretinerea fiecarei aplicatii clasice se reduc cu mai mult de 50 la suta. Potrivit producatorilor, pachetele oferite clientilor pornesc de la un minim de 809 euro (166 euro/procesor), ajung la 2.430 euro (450 euro/procesor), includ, pe langa tehnologia aferenta, si administrarea retelelor preluate. Totodata, cu ajutorul aplicatiei ‘High Avalability’ de la VMware, companiile isi pot reduce costurile cu intretinerea serverelor, cu mai mult de jumatate din suma platita in varianta clasica de stocare a informatiilor – de la 4.808 euro la 2.724 euro/pachet complet de aplicatii.

Mihaela Gorodcov, director general al IDG Romania, unul dintre sustinatorii evenimentului de la Hotel Novotel, a apreciat faptul ca piata de virtualizare a serverelor reprezinta un domeniu de viitor prin sintagma ‘cloud computing’. In acest sens, statisticile realizate in decursul anului trecut arata ca vanzarile de masini virtuale a crescut cu 21 la suta, comparativ cu 2007. Specialistii sunt de parere ca procentul se va dubla pana in 2013.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *