Update de securitate AVG paralizeaza sistemele Windows XP

 

Un update de securitate pentru software-ul de securitate AVG a paralizat PC-uri care rulau cu sistemul de operare Windows XP.

Update-ul a luat din greseala un fisier sistem critic drept amenintare si l-a sters.

Drept urmare, utilizatorii nu au putut efectua boot-up PC-urilor lor, sau utilizatorii de laptop-uri si-au vazut masinile repornind continuu.

Update-ul lansat week-end-ul trecut a luat din greseala fisierul “user32.dll” drept un troian. Astfel update-ul la software-ul AVG pune fisierul legal in carantina, astfel computerul nu mai functioneaza.

AVG a scris pe website-ul sau, “In cazul in care nu puteti sa rulati sistemul Windows XP dupa instalarea update-ului AVG 8.0, acest lucru ar putea fi cauzat de o alerta fals pozitiva privind un anumit fisier sistem ´user32.dll´. Fisierul a fost mutat si sters de AVG Virus Vault. De aceea este imposibil ca Windows XP sa porneasca”.

Pentru a rezolva problema, utilizatorii afectati trebuie sa utilizeze Windows XP Recovery Console, sa dezactiveze cateva servicii AVG si sa restaureze fisierul user32.dll, copiindu-l de pe CD-ul de instalare a sistemului de operare. Acesta nu este o sarcina usoara pentru multi utilizatori, mai ales daca nu pot localiza discul de recuperare.

 

Sursa: www.computerweekly.com

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *