UPC Romania isi consolideaza pozitia

Operatorul de telecomunicatii UPC Romania va fuziona prin absorbtie cu Electron M. Bit Telecom, Sebmar si Cablevision of Romania (CVR), firme pe care le controleaza, operatiunea vizand simplificarea procesului decizional si reducerea costurilor administrative, prin formarea unei tructuri unice.

“In urma fuziunii, UPC Romania isi va consolida pozitia pe piata telecomunicatiilor, devenind astfel o prezenta mai importanta pe piata urnizorilor de televiziune prin cablu, telefonie fixa si Internet, putand concura cu succes la nivel national cu cele mai importante companii din domeniu”, se arata in proiectul de fuziune publicat in Monitorul Oficial.

Proiectul de fuziune a fost intocmit si aprobat de administratorii celor patru companii in data de 16 iunie.

Fuziunea va fi insotita de reducerea capitalului social al UPC Romania cu 1,934 milioane de lei, la 477,826 milioane de lei, ca urmare a anularii unui numar de 22.995 parti sociale pe care societatea le detine la CVR.

Fuziunea dintre UPC Romania si cele trei firme absorbite isi va produce efectele de la 1 octombrie.

Cele trei societati au ca asociati UPC Romania si CVR, ultima fiind controlata integral de UPC Romania.

Sebmar Focsani a fost achizitionata de UPC Romania in luna iunie 2007.

CVR a intrat sub controlul UPC Romania in octombrie 2005, odata cu preluarea companiei Astral Telecom, care la randul ei a achizitionat-o de la Romtelecom, in aprilie 2005.

La inceputul lunii octombrie 2007, compania a anuntat finalizarea procesului de fuziune prin absorbtie cu Minisat Targoviste, Control Ploiesti si Media Post Dej.

Anterior, UPC a fuzionat prin absorbtie cu Astral Telecom si alte 13 societati, proces incheiat in octombrie 2006.

La inceputul anului 2003, UPC Romania a anuntat ca a incheiat procesul de fuziune prin absorbtie cu alte sapte societati din Romania.

Companiile absorbite au fost Aparatura Electronica Seltron Cluj-Napoca, Diplomatic International Comimpex Focsani, Control Cable Venture Ploiesti, Somax Botosani, Selektronic Sfintu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca si Multicanal Holding Bucuresti.

Cu peste peste 1,66 milioane de abonati la finele lunii martie 2008, UPC Romania este o subsidiara a companiei olandeze UPC Holding, afiliata grupului american Liberty Global. De la intrarea pe piata romaneasca, in urma cu 16 ani, UPC a derulat investitii de peste 700 milioane de euro.

In acest an, compania va investi 40 milioane de euro in imbunatatirea retelei si extinderea serviciului de televiziune digitala prin cablu in mai multe orase din tara, potrivit unei declaratii a directorului general al UPC Romania, Jack Mikaloff, din luna mai a acestui an. La nivelul anului 2007, operatorul roman a investit 45 milioane de euro.

Principalii concurenti ai UPC Romania sunt RCS&RDS si Romtelecom.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *