Unde sa ne stocam fotografiile, la Flickr sau Picassa?

FlickrSoft.ro a realizat un material util care va ajuta sa alegeti una dintre cele doua aplicatii online de stocare a datelor.

Celebrul Flickr este o divizie a companiei Yahoo. Prin aceasta se dezvolta o aplicatie online de stocare de fotografii si publicarea acestora gratuit pe internet la adresa de web http://www.flickr.com  

Picassa este o divizie a companiei Google ce dezvolta o aplicatie de management a fotografiilor care organizeaza fotografiile din calculator si care permite si publicarea acestora pe internet. Aceasta se gaseste la adresa web http://picasa.google.com  

 

Pentru a putea avea acces serviciile lui Flickr sunteti nevoit sa va inregistrati. Dupa inregistrarea contului, veti avea acces la o serie de servicii gratuite la care se pot adauga alte cateva contra cost.

Upload – se pot uploda fotografii direct pe internet in limita a 100Mb/luna folosind browerserul de internet sau aplicatia gratuita de uploade (foto). Daca cei 100 de MB nu sunt suficienti, puteti opta pentru un cont PRO fara limita de upload.

Organizare – se pot crea seturi de imagini, se pot realiza colectii si se pot atasa fotografiilor cuvinte cheie -tag-uri – pentru o cautare si o indexare cat mai usoara. Seturile de imagini sunt limitate la max 3 pentru contul “standard”, sau nelimitat pentru contul “Pro”.

Share – imaginile pot fi facute public tuturor vizitatorilor sau doar grupurilor de prieteni ori familiei.

Maps – harta virtuala asemanatoare cu Google Earth, pe care se pot puncta zonele in care au fost facute fotografiile.

Fotografiile pot fi editate si online prin eliminarea efectului de ochi rosii, modificarea contrastului, luminozitatii, culorilor, adaugarea unor efecte sau incadrarea imaginilor in “rame”.

Exista si o functie de slideshow online usor de folosit.

 

Aplicatia realizata de Google, Picasa, se poate descarca gratuit.

Dupa instalarea pe PC, Picassa va cauta pe hard toate fotografiile stocate, le va sorta in albume vizuale organizate dupa data.

Serviciile oferite sunt:

Organizare

    localizeaza imediat si organizeaza toate fotografiile din computer

    realizarea de albume

    adaugarea de rateing-uri cu stelute

    posibilitatea de a avea o fotogafie in mai multe albume fara a si copia fizic acea fotografiie de mai multe ori pe hard.

    Adaugarea de parole, colectiilor Picassa

Editare foto. Functiile sunt prezentate atat cu un inconuri grafice cat si cu text: “Decupati”, “Indreptati”, “Ochi rosii”, “Ma simt noroc”, “Ajustare automata a contrastului”, “Ajustarea automata a culorii”, “Luminozitatea”. Se pot adauga efecte: “alb-negru”, “sepia”, “granulare film”, etc.

Share. Google pune la dispozitia utilizatorilor sai un spatiu de aprox 1Gb pentru crearea unui album web. Fotogragiile astfel uplodate pot fi share-uite cu alti utilizatori. Pentru aceasta functie sunteti nevoiti sa va creati un cont pe gmail.

Pe web se pot adauga fotografiilor legende si comentarii. Mai mult, daca comentariile au fost facute offline, direct pe PC, o data cu upload-area imaginilor pe Internet, comentariile se vor posta automat pe web.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *