Un nou modul SFP, pentru extinderea acoperirii, de la Allied Telesis

AT-Spex asigura companiilor conexiuni de tip Gigabit Ethernet la distante de pana la doi kilometrii fara a fi necesara inlocuirea cablurilor existente.

Acest modul este ideal pentru companiile cu infrastructura pe fibra multi-mod, care nu pot suporta trafic Gigabit Ethernet pe o distanta mai mare de 220 metri la momentul actual (limitarea modulului AT-Spex).

Extinderea retelei la performante Gigabit Ethernet solicita, de obicei, inlocuirea cablurilor pe fibra multi-mod cu cele pe fibra single-mod, oferind astfel distante si latime de banda mai mari.

Aditional investitiei semnificative in infrastructura retelei, acestea determina intreruperea functionarii retelei la numeroase companii. Allied Telesis a dezvoltat acest modul AT-Spex pentru a veni in intampinarea acestei cerinte si pentru a oferi companiilor acces la conexiunea Gigabit Ethernet utilizand infrastructura de cabluri deja existenta la un pret competitiv. Modulul AT-Spex se introduce in porturile standard SFP ale echipamentelor de retea, fiind foarte simplu si rapid de implementat.

“In trecut, companiile erau capabile sa treaca la infrastructura bazata pe cablu multi-mod. Cu toate acestea, o data cu cresterea rapida a solicitarilor de Internet la viteza mare, aceasta abordare nu mai este suficienta pentru indeplinirea cerintelor clientilor de banda larga” a afirmat Melvyn Wray, Senior Vice-Presedinte Product Marketing Allied Telesis. AT-Spex este stadiul “fara probleme” catre performante Gigabit pentru numeroase retele enterprise.”

AT-Spex este un modul SFP de dimensiuni standard, usor de instalat si compatibil cu majoritatea switch-urilor Fast Ethernet si Gigabit oferite de cei mai cunoscuti furnizori.

Sursa: www.genesys.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *