TOPEX a devenit membru al grupului EUROCAE 67

 

TOPEX anunta incheierea cu succes a procesului de a deveni membru al grupului EUROCAE WG-67 – VoIP pentru Managementul Traficului Aerian. EUROCAE este o organizatie non-profit ce furnizeaza un forum european pentru stabilirea standardelor de referinta, specificatiilor tehnice si a altor documente necesare echipamentelor si sistemelor electronice aeriene, pentru beneficiul comunitatii aviatice in ansamblu.

A deveni membru EUROCAE este o excelenta oportunitate pentru companiile din industria managementului traficului aerian sa participe la sedintele de lucru ale grupurilor unde sunt dezvoltate si discutate specificatiile celor mai recente tehnologii, sisteme si echipamente.

In acest fel, fiecare grup are o diferita tema de lucru. Activitatile desfasurate de Grupul EUROCAE 67 analizeaza utilizarea protocolului VoIP in industria managementului de trafic aerian (VoIP la ATM). Membrii acestui grup sunt furnizori europeni ai echipamentelor VCS, Eurocontrol, furnizori de echipamente telecom precum si operatori.

Referitor la includerea companiei TOPEX in acest grup de lucru, Dl. Guy Potiron, presedintele grupului EUROCAE 67 a declarat: “Fiecare membru al grupului EUROCAE 67 a intampinat calduros compania TOPEX si suntem convinsi ca experienta si competenta lor in domeniul tehnologiei VoIP vor contribui intr-un mod eficient la dezvoltarea proiectului nostru pentru beneficiile standardizarii industriei Europene.”

Introducerea protocolului VoIP in domeniul comunicatiilor pentru sistemele ATC ofera avantaje incontestabile referitoare la:

• Beneficii tehnice – o singura retea pentru a implementa, configura si administra servicii de comunicatii prezente si viitoare

• Reducerea costului – o singura retea atat pentru serviciile de date cat si de voce

• Flexibilitate – solutiile IP sunt usor de implementat si upgradat

“Suntem incantati de oportunitatea de a impartasi experienta pe care o avem in integrarea tehnologiei VoIP pentru toate tipurile de interfete, cu jucatori importanti din industria managementului de trafic aerian, membri ai grupului de lucru EUROCAE 67”, a declarat dl Dan Adamescu, CEO TOPEX. ”Asteptam cu nerabdare sa introducem beneficiile tehnologiei IP acestei comunitati si suntem dornici sa participam la proiectele viitoare ce vor aduce inovatie in domeniul aviatic.”, a adaugat dl. Adamescu.

Contributia companiei TOPEX la dezvoltarea si definitivarea standardelor VoIP a fost dovedita pentru prima data in perioada 10-11 septembrie in cadrul sedintei de lucru a grupului EUROCAE WG-67 sustinuta de compania Frequentis la Viena, aceasta adunare reprezentand un nou pas pentru imbunatatirea tehnologiei IP.

TOPEX este o companie romaneasca ce produce echipamente de telecomunicatii destinate operatorilor de retele fixe si mobile precum si integratorilor IT&C. Are o experienta de peste 18 ani in cercetarea, dezvoltarea si productia echipamentelor de telecomunicatii civile si militare.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Mihaela Radulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *