Telefoanele ecologice tind sa devina populare

Eco-phone-Soft.roRezultatele unui sondaj recent condus in randul consumatorilor din America de Nord de ABI Research sugereaza faptul ca aproape jumatate dintre consumatorii de dispozitive mobile sunt “oarecum probabil” sau “foarte probabil” influentati de acreditarile ecologice ale producatorilor cand cumpara servicii sau dispozitive.

Participantii au fost intrebati daca este mai probabil sa cumpere dispozitive sau servicii mobile de la un operator ce foloseste initiative ecologice, precum donarea de bani organizatiilor ce vor sa ajute mediul, folosirea de programe ce reduc amprenta de carbon sau achizitionarea de echipamente ‘green’. Au fost intervievate mai mult de 1000 de persoane, iar 41% dintre acestia (pentru servicii) si 45% (pentru dispozitive) sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru o companie ecologica.

Unii producatori de telefoane mobile urmaresc activ piata ‘green’ prin marirea acreditarilor ecologice. Apple, producatorul iPhone, spre exemplu, a publicat o pagina Web denumita ‘A Greener Apple’ pentru a promova inlaturarea chimicalelor toxice din noile sale produse. “Operatori, fiti atenti,” a declarat analistul senior ABI Jeff Orr. “Problemele ecologice nici macar nu ajungeau in discutii in urma cu cativa ani. Acum, abonatii de toate varstele isi manifesta interesul si cunostintele privind dispozitivele si serviciile ecologice.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *