Stocare de date pentru iPhone

 

Compania TeliaSonera va fi primul operator mobil care va deschide un sistem de management al documentelor cloud-based pentru renumitul Apple iPhone.

Software-ul o sa fie realizat de compania start-up Soonr, care este sprijinita de Cisco, Intel si Clearstone Venture Partners, printre altii.

Sky Files foloseste tehnologia cloud computing pentru ca utilizatorii sa pastreze contactul cu documentele lor oriunde s-ar afla. Lansata in luna februarie, platforma Soonr furnizeaza acces remote, back-up si restaurare fisiere, colaborare, impartire, cautare, listare remote si trimitere prin fax. Cand este utilizat cu handset-uri mobile, tehnologia Soonr ofera o vizualizare de inalta calitate a documentelor pentru mai mult de 30 de tipuri diferite de fisiere.

Cu Sky Files, utilizatorii iPhone obtin o imagine clara asupra tuturor documentelor lor plus posibilitatea de a colabora si imparti documentele si chiar listarea lor de pe iPhone-uri. Toate aceste functii sunt disponibile pentru abonati, chiar daca computerele gazda sunt in stand-by sau inchise. Soonr, de asemenea, efectueaza back-up-uri pentru documente in “cloud-ul personal” al abonatului. Aceasta piata este o alternativa la RIM Blackbeery si laptop-uri.

TeliaSonera in Danemarca este primul operator care ofera Soonr, insa incepand cu anul viitor sunt asteptati sa-l ofere si alti operatori mobili din SUA si Europa.

 

 

 

Sursa: www.computerweekly.com

Autor: Brodoceanu Ana-Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *