Softul ADManager Plus simplifica managementul grupurilor in Active Directory

Compania ManageEngine a anuntat lansarea pe piata a solutiei ADManager Plus, versiunea 4.3, care aduce imbunatatiri popularei solutii de raportare si management Active Directory, prin adaugarea capacitatii de a crea si modifica usor multiple grupuri „Active Directory Groups”.

Administratorii utilizeaza grupuri Active Directory pentru a atribui drepturi de acces la sisteme si in retea, simultan, mai multor utilizatori, exact invers fata de configurarea individuala a conturilor utilizatorilor. Din pacate, cand se utilizeaza instrumentele Active Directory native, configurarea grupurilor si atribuirea diferitelor atribute de grup devin proceduri complexe care implica numerosi pasi. In plus, o data ce au fost create, grupurile trebuie sa fie administrate si sa se realizeze mentenanta lor, pentru ca utilizatorii sa aiba acces la toate resursele corespunzatoare pe masura ce infrastructura IT evolueaza, simultan cu asigurarea securitatii impotriva vulnerabilitatilor care pot aparea. Crescand numarul grupurilor din companie, se mareste si complexitatea managementului, dar si riscul de a face greseli.

ManageEngine ADManager Plus versiunea 4.3 centralizeaza si automatizeaza o mare parte din aceasta munca nu numai in cazul unui singur grup, ci in cazul mai multor grupuri. Prin intermediul unei singure console centrale, administratorii IT pot sa adauge (dintr-un fisier CSV) sau sa scoata mai multi membri din grup, sa defineasca mai multe atribute si sa configureze atribute de schimb, in cazul multiplelor grupuri din companie. ADManager Plus ofera, de asemenea, mai mult de 100 de modele de rapoarte, printre care si cele de securitate care le permit administratorilor sa analizeze nivelele de permisiune pentru grupurile respective, aceasta fiind o parte importanta a evaluarilor de securitate a retelelor.

Solutia ManageEngine ADManager Plus versiunea 4.3 poate fi downloadata direct de pe site-ul www.admanagerplus.com. Versiunea de tip „trial” de 30 de zile are functionallitate completa si este disponibila pentru evaluare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *