SIVECO Romania – primul sau Raport de Responsabilitate si Dezvoltare

Raportul a primit Ruban d’Honneur din partea European Business Awards la categoria Award for Corporate Sustainability.

SIVECO Romania anunta lansarea Raportului de Responsabilitate Sociala si Dezvoltare Sustenabila (2008), primul raport de acest fel realizat de catre o companie romaneasca si unul dintre putinele existente pe piata locala.

Raportul evalueaza performanta sociala si impactul activitatii companiei asupra comunitatii, partenerilor, clientilor, angajatilor, proband ca angajamentul SIVECO Romania fata de principiile responsabilitatii sociale este unul strategic si pe termen lung.

Raportul a fost deja nominalizat de catre European Business Awards la categoria Award for Corporate Sustainability. Proiectul SIVECO Romania a trecut de fazele preliminare (selectie, nominalizare in 2009 Ruban d’Honneur) si s-a calificat in etapa finala – care va avea loc la inceputul lunii aprilie.

Raportul se adreseaza publicului larg, utilizatorilor individuali si institutionali de produse informatice, presei de business si oamenilor de afaceri, carora le propune un set de principii fundamentale de responsabilitate sociala: transparenta, buna guvernare corporatista, sustenabilitate, civism corporatist.

Raportul releva, de asemenea, modul in care SIVECO Romania abordeaza problemele de mediu. Prin solutiile pe care le dezvolta, compania promoveaza principiile “Green IT”, fie ca acestea se refera la consumul de resurse de toate felurile (de la hartie pana la energie) sau la incurajarea comportamentului fata de mediu al propriilor angajati.

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *