Sfaturi pentru comertul electornic

Comert-Electronic-Soft.roCei care fac parte din echipele de comert electronic din cadrul departamentelor IT trebuie de acum sa realizeze mai mult avand la dispozitie mai putin.

Cu toate ca bugetele IT se diminueaza cu 5 pana la 25%, se asteapta ca companiile din comertul electronic sa creasca experientele de shopping online ale clientilor din companii. Un motiv pentru aceste asteptari este ca site-uri ca YouTube, Amazon, eBay, Flickr si Facebook continua sa sparga bariere in termeni de caracteristici noi si experienta online in general, a spus Gene Alvarez, vicepresedintele Garter pentru comert electronic si CRM.

Pentru a-si diminua resursele unitatile de comert electronic pot face anumiti pasi, printre care reducerea cheltuielilor pentru dezvoltarea aplicatiilor in-house, potrivit Gartner. In special, departamentele IT nu ar trebui sa investeasca in crearea propriilor aplicatii pentru functii de baza din comertul electronic, odata ce astea pot fi implementate cu un cost mai redus prin software-ul comercial. Mai ales in cazul RIS-urilor (rich Internet applications), munca de dezvoltare ar trebui limitata la cele care vor genera venituri semnificative.

Pe langa acestea , departamentele de IT trebuie sa se asigure ca grupurile care se ocupa de e-comert maximizeaza utilizarea de instrumente si produse tehnologice detinute deja de companie.

Tot ce trebuie sa faceti acum este sa investiti eficient.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *