RIM dezvaluie detalii ale noului Blackberry Enterprise Server

 

Research in Motion (RIM), producatorul Blackberry, a dezvaluit detalii ale noii versiuni a platformei sale Backberry Enterprise Server, despre care se spune ca este mult mai flexibila gestionarea datelor.

RIM a discutat despre noua versiune a platformei sale in cadrul conferintei inaugurale Blackberry Developers Conference din Santa Clara, California, la care au participat in jur de 900 de delegati din intreaga lume.

Cu numele de cod Argon, RIM spune ca platforma de integrare mobila se va numi Blackberry Enterprise Server (BES) 5 cand va fi lansata pe 31 martie.

Argon este numit dupa numele gazului rar. Alan Panezic, vice presedinte de produs al Blackberry Software, a spus ca la fel ca si gazul, RIM Argon este stabil, non-inflamabil si usor de gestionat.

“Cu noua lansare ne concentram pe o mesagerie si colaborare mai usoare si pe devoltarea unui ecosistem mai larg al dezvoltatorilor Blackberry si furnizorilor software”, a precizat Panezic.

Pentru aceasta RIM s-a concentrat pe o implementare si un management mai usoare pentru utilizatori. Exista un grup de suport multi-level si multi-tiered care ajuta administratorii sa decida la care aplicatii si servicii au acces utilizatorii.

Desi RIM a ales sa nu ofere de la lansare o integrare nativa cu Microsoft Active Directory, BES 5 va avea si o versiune beta disponibila pentru integrare cu Active Diectory la scurt timp dupa lansare.

Un nou produs inclus in BES 5 este Blackberry Administration APIs, disponibil in prezent ca versiune beta si care va fi lansat impreuna cu BES 5 la lansarea acestuia.

Acest produs controleaza si efectueaza automat task-uri comune de administrare.

 

Autor: Brodoceanu Maria

Sursa: www.computerweekly.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *