Retailul IT si electocasnic va atinge 250 mil. in vara

Vanzarile inregistrate pe piata locala de electronice, electrocasnice si IT&C in sezonul de vara vor atinge o valoare de aproximativ 250 mil. euro, ceea ce reprezinta circa 20% din totalul vanzarilor anuale, conform retailerului autohton Flamingo International.

Astfel, valoarea estimata pentru perioada iunie-august 2008 va fi influentata semnificativ de vanzarile produselor sezoniere, precum aparatele de aer conditionat, camerele foto/video sau aparatele frigorifice, aceasta ultima categorie urmand sa inregistreze cele mai mari volume de vanzari in special in luna august.

“Desi, prin traditie, perioada verii se caracterizeaza printr-un ritm mai lent al vanzarilor, acestea sunt impulsionate totusi de ofertele produselor sezoniere, care, in acest interval de timp vor inregistra cresteri mai mari decat media generala. Totodata, vanzarile estimate pentru vara vor fi influentate de disponibilitatea clientilor de a investi mai mult in produsele sezoniere. Ne asteptam ca in sezonul de anul acesta, romanii sa cheltuie in medie 100 euro pentru aceste produse, valoare mai ridicata in cazul produselor de folosinta indelungata si mult inferioara in cazul celor din gama accesoriilor”, declara Jiri Rizek, director executiv al Flamingo International.

Estimarile grupului Flamingo vizate pentru perioada verii vor fi sustinute in principal de vanzarile de aparate de aer conditionat, care vor atinge in acest sezon o crestere de peste 3 ori mai mare fata de anul trecut. Diferentele sunt vizibile, de asemenea, si in distributia zonala a vanzarilor, Bucurestiul acaparand mai mult de jumatate din cererea totala de aparate de aer conditionat.

Retailerul se asteapta ca varful vanzarilor din vara aceasta sa fie inregistrat in luna august.

“Dintre lunile de vara, consideram ca luna august va inregistra cele mai mari vanzari, pe fondul finalizarii concediilor, pregatirii perioadei back-to-school de catre parinti, dar si datorita romanilor care lucreaza in afara tarii si care isi petrec concediul de vara in Romania. Ne asteptam ca in aceasta perioada cea mai mare dinamica in evolutia vanzarilor sa fie generata de electrocasnicele mari”, a mai spus Rizek.

In primul semestru al anului 2008, retail-ul electric si electronic a inregistrat o crestere de 10-15%, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Principalii concurenti ai Flamingo International sunt Altex, K Tech Electronics sau eMag.

Sursa: Soft.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *