Recesiunea globala forteaza sectorul IT din India sa reduca costurile

 

Recesiunea globala si un dolar slab au afectat si industria IT a Indiei, multe companii luand masuri de reducere a costurilor.

Principalele provocari cu care se confrunta industria sunt acum inflatia si impactul psihologic al crizei din SUA, determinand companiile sa apese butonul de panica.

Desi potrivit analistilor, recesiunea este un fenomen pe termen scurt, a avut un efect asupra industriei, generand masuri de reducere a costurilor.

Multi cred, insa, ca reducerea costurilor nu este facuta intr-o maniera democratica.

“Daca planuiesti o reducere a costurilor, aceasta ar trebuie sa includa intreaga echipa. Toata lumea ar trebui sa participe, de la CEO, care primeste cea mai mare remuneratie, pana la ultimul om din echipa. Toata lumea ar trebui sa fie implicata. Venitul nostru s-a redus cu atat, de aceea trebuie sa reducem costurile cu atat, aceasta inseamna democratie”, a spus R.Karthik Shekhar, Secretary General of Union for Information and technology Enabled Service India (UNITES), Bangalore.

In ciuda rapoatelor ca firmele isi concediza o parte din personal ca masura de reducere a costurilor, in acelasi timp dau anunturi ca sunt in cautarea de noi angajati.

Cresterea exporturilor Indiei va fi mai mica decat s-a estimat in iulie, o crestere de 21-24% la aproximativ 50 miliarde dolari in anul fiscal care se incheie in luna martie.

Europa si Asia sunt cei mai mari clienti ai companiilor IT din India precum Tata Consultancy, Infosys Technologies, Wipro si Satyam Computer.

 

Autor: Brodoceanu Ana-Maria

Sursa: www.bignewsnetwork.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *