Program Intel Teach: Instruirea in Societatea Cunoasterii – la UPB

 

Universitatea Politehnica Bucuresti este prima unitate din mediul universitar care adera la Programul Intel Teach –Instruirea in Societatea Cunoasterii.  

 

De acest program vor beneficia atat cadrele didactice care participa la perfectionare in cadrul Departamenului pentru Pregatirea Personalului Didactic (DPPD) din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti (UPB) cat si studentii inscrisi la Masterat.

 

Programul Intel Teach a ajutat pana in prezent mai mult de 5 milioane de profesori, sa integreze eficient tehnologia in instruire.

 

Proiectul Intel Teach –Instruirea in Societatea Cunoasterii se va desfasura cu sprijinul Universitatii Politehnica Bucuresti, suportul de curs si CD-ul cu resurse curriculare pentru personalul didactic ingineresc si studentii participanti la programul de formare, fiind furnizate de coordonatorii proiectului din cadrul SIVECO Romania.

 

“Decizia reprezentantilor UPB de a include programul de dezvoltare profesionala Intel®Teach -Instruirea in Societatea Cunoasterii in curricula propusa studentilor inscrisi la Masterat si in formarea continua a profesorilor ingineri, a venit ca urmare a succesului inregistrat de acest proiect, in alte 40 de tari. Din pozitia de coordonatori ai acestui program in Romania, vom fi alaturi de toti cei implicati in sistemul de invatamant, ce doresc sa se familiarizeze cu multiplele modalitati de utilizare a computerului si a Internetului ca instrumente de comunicare, cercetare si inovare in cadrul procesului educational”, a declarat Dana Vladoiu, Project Manager in cadrul SIVECO Romania.

 

In prima faza a proiectului coordonatorii programului din cadrul SIVECO Romania vor instrui 10 cadre didactice universitare din DPPD care vor primi diploma de Master Teacher. La finalul cursului, cadrele didactice vor obtine o certificare ce le va permite sa instruiasca la randul lor, in cadrul aceluiasi proiect, profesori ingineri si studenti.

 

Obiectivul Programului Intel®Teach este de a ii incuraja pe profesori sa isi dezvolte competentele profesionale si de a oferi solutii de optimizare a procesului didactic, prin prezentarea celor mai noi modalitati de introducere si utilizare a solutiilor IT&C in educatie.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Maiorescu Titu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *