Prezentare soft – Origin Lab

Incepand cu luna mai 2008, Firma Plus Computers Group si-a adaugat in portofoliul produselor distribuite, softul dedicat analizei si reprezentarii grafice a datelor: Origin Lab.

Origin Lab este un soft, care ruleaza sub sistemul de operare Windows, folosit pentru analiza si reprezentarea grafica a datelor si poate fi folosit de catre fizicieni, chimisti, biologi, ingineri, sociologi, etc.

Metodele de analiza a datelor includ: fitarea cu diferite functii model implementate sau functii definite de catre utilizator (fitare polinomiala, multipla, liniara si non-liniara), regresia multipla, convolutia si deconvolutia peak-urilor, cautarea peak-urilor (peak-peaking), filtrare prin transformare Fourier rapida, netezire, mediere, analiza statistica, normalizare, integrarea si diferentierea datelor.

Software-ul Origin Lab poate face reprezentari grafice 2D sau 3D de diferite tipuri (linii, puncte, bare, pie), grafice de contur, grafice statistice, fiind util la analiza datelor si prezentarea rezultatelor.

Pot fi adaugate bare de eroare dupa ambele coordonate, pot fi folosite mai multe axe pentru un singur grafic, pot fi adaugate caractere matematice sau texte, permitand astfel crearea unor rapoarte sau prezentari in diferite domenii.

Sursa: PlusComputers ( www.pluscomputers.ro )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *