Posibil atac masiv Conficker in perioda 1-7 Aprilie

windows-wormDin informatiile care circula pe internet viermele Conficker ar putea dezlantui un masiv atac informatic in perioada 1-7 Aprilie. Furnizorii de securitate sfatuiesc toti utilizatorii de internet sa-si updateze sistemele pentru a evita un dezastru.

Specialistii firmei de securitate Kaspersky precizeaza ca doar masinile compromise legate inca la botnet-ul Conficker vor fi afectate de orice ar fi instruit virmele sa faca.

Pana in prezent se crede ca viermele Conficker a infectat pana la 10 milioane de computere, iar cercetatorii in securitate spun ca exista dovezi ca viermele va obtine instructiuni sumplimentare pe 1 aprilie, generand teama unui cyber-atac.

Ultimele variante ale viermelui sunt capabile sa dezactiveze firewall-urile si software-le antivirus si sa se auto-actualizeze utilizand retelele peer-to-peer, dar si retelele interne.

Sfatul firmelor de securitate este ca administratorii IT sa se asigure ca fiecare sistem din retelele lor are aplicat patch-ul MS08-067. Acest patch-ul trebuie aplicat inainte de incercarea de a curata sistemele, altfel sistemele vor fi reinfectate sintr-un ciclu continuu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *