Plati pentru serviciile on-line

Mobilpay, unul dintre furnizorii importanti de servicii de microplati cu telefonul mobil din Romania, a procesat anul trecut 360.000 de tranzactii in valoare de 2,4 milioane Euro.

In 2008 am reusit sa acoperim trei retele de telefonie – Vodafone, Orange si Cosmote – fiind singurul furnizor din piata cu aceasta oferta. Efectul s-a vazut imediat in cresterea numarului de tranzactii, media lunara a comenzilor fiind de 30.000, ceea ce ne-a permis sa pastram o cota de piata de peste 80%”, a declarat Antonio Eram, director general Netopia System.

Utilizatorii celor trei retele de telefonie mobile pot realiza microplati prin SMS indiferent de accesul la retea: pre-paid sau cu abonament. In acest moment prin serviciul mobilpay sunt disponibile valori de 5,6,7,8,9,10 Euro pentru operatorii COSMOTE, Vodafone si Orange . Suplimentar pentru Vodafone si Orange mai sunt disponibile si valori de 3 si 4 Euro respectiv 15 si 10 Euro pentru Vodafone.

Comerciantii online care au implementat mobilpay sunt, in general, site-uri unde clientii platesc pentru diverse servicii online: de la posibilitatea de a cumpara muzica sau jocuri video si pana la abonamente la ziare (cum este cazul pentru Capital, Catavencu, Adevarul, etc.). Sunt insa si site-uri de unde se cumpara produse, cum este okazii.ro.

In 2008 prin sistemul mobilpay s-a realizat, pentru prima oara in Romania, vanzarea online a unui album de muzica, cei interesati putand cumpara, cu numai 4 Euro, ultimul album al trupei Vama – prin trimiterea unui SMS. In prezent, peste 100 de magazine online permit clientilor sa faca plati utilizand sistemul mobilpay.

Serviciul mobilpay este disponibil pe piata, intr-o formula cu mai putine functionalitati, din septembrie 2006. Flexibilitatea serviciului permite o integrare facila fara costuri suplimentare in orice aplicatie on-line, indiferent de specificatiile folosite la dezvoltare. Inregistrarea si utilizarea serviciului mobilpay sunt gratuite, fiind perceput doar un comision fix pe tranzactie. Toate tranzactiile se realizeaza intr-un mediu securizat, iar utilizatorul final nu este obligat sa dezvaluie informatii personale la nici un moment al tranzactiei efective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *