Placa video echipata cu Hybrid Cooler – Rog Engtx260 Matrix

engtx260-matrixCompania ASUS prezinta cea mai inteligenta placa video, dupa spusele lor, ASUS Republic of Gamers (ROG) ENGTX260 MATRIX/HTDI/896MD3. Aceasta componenta hardware inovatoare este echipata cu varianta imbunatatita a solutiei duale de racire “Hybrid Cooler+”, destinata controlului independent si automat al vitezei de ventilare.

 

Gama MATRIX utilizeaza tehnologii si facilitati exclusiviste ROG, care redau intreaga putere grafica a placilor, oferindu-le jucatorilor experiente vizuale de necombatut. Printre facilitatile incluse se numara:

– aplicatia pentru controlul rotatiilor celor doua ventilatoare, care ajusteaza in mod independent viteza fiecarui dispozitiv Hybrid Cooler+

– software si hardware integrat pentru controlul complet asupra placii grafice

– functii care pot fi particularizate de catre gameri in vederea stabilirii nivelului de control

– ajustarea fina a tensiunilor de alimentare pentru GPU si memorie

– monitorizarea completa a temperaturilor pentru GPU, memorie, circuit de alimentare si mediul de lucru

– monitorizarea completa a consumului energetic pentru GPU, memorie si placa

– eficienta energetica superioara placilor generice

Atunci cand ruleaza in modul 3D, tensiunile de alimentare ale GPU-ului si memoriei placii ROG ENGTX260 MATRIX sunt crescute de la 1,15V la 1.18V si respectiv de la 1,92V la 1,93V. Se imbunatatesc si frecventele de lucru: in cazul GPU-ului de la 576MHz la 700MHz, pentru shader de la 1242MHz la 1500MHz, iar in cazul memoriei de la 2000MHz la 2300MHz. Aceste cresteri semnificative ale performantelor conduc la imbunatatirea scorului obtinut de catre ROG ENGTX260 MATRIX in cadrul 3DMark Vantage Extreme Mode, de la 4656 la 5623 de puncte – o crestere a vitezei cu 21% comparativ cu alte placi de referinta*. In aceste conditii extraordinare, jucatorii vor simti adevaratii fiori de adrenalina generati de grafica realistica obtinuta cu ASUS ROG ENGTX260 MATRIX.

 

 “Hybrid Cooler+” este una dintre cele mai inteligente si inovatoare solutii de racire a GPU-ului si se inspira din tehnologia automobilelor hibride. Cu o combinatie revolutionara a unui ventilator si a unui radiator pe o singura placa, “Hybrid Cooler+” reda nivelul scontat de performanta in cele mai bune conditii de optimizare energetica. Atunci cand este necesar, cele doua ventilatoare si radiatoare lucreaza in comun pentru a realiza o racire eficienta, fiecare ventilator fiind controlat independent si reglat automat in concordanta cu gradul de incarcare a GPU-ului. Astfel, utilizatorii vor beneficia de o racire proactiva si de un consum optimizat in cazul unei utilizari reduse privind grafica. In acelasi timp, folosind “HYBRID Cooler+” nivelul de zgomot este redus cu 20% fata de un sistem generic de racire care produce un sunet de 45dB.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *