Pirateria software provoaca pierderi de miliarde

Software-CDs-Soft.roProgramele piratate in general provoaca pierderi companiilor producatoare de software. In prezent softurile pirat au fost responsabile in 2008 pentru 41 de procente din toate programele software pentru PC instalate, provocand companiilor pierderi estimate la 53 miliarde de dolari.

Chiar daca au existat progrese in combaterea pirateriei in unele tari, nivelul pirateriei software scazand in aproximativ jumatate din tarile analizate iar in o treime a ramas la acelasi nivel, “in termeni de venituri realizate din vanzarea de software pirat, cifrele sunt in crestere”, a declarat presedintele si directorul general al BSA, Robert Holleyman.

Cu toate ca in SUA programele software pirat reprezinta aproximativ 20 de procente din piata totala, cel mai mic nivel din intreaga lume, pirateria este o problema importanta deoarece pe piata din SUA se vand mai multe programe software decat pe orice alta piata din lume.

In cazul Chinei, nivelul pirateriei software a scazut de la 90 de procente din totalul programelor software in anul 2004 la 80 de procente anul trecut, iar in Rusia nivelul pirateriei software a scazut cu cinci punte procentuale anul trecut pana la 68 de procente, conform BSA.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *