PharmEc Software aduce la zi aplicatiile folosite in farmacii


Cele 2000 de farmacii din sistemul de sanatate ce folosesc solutia software PharmEc Farmacie sunt singurele care isi desfasoara activitatea normal in aceste zile, beneficiind de actualizarea noii liste de medicamente in aplicatia informatica. Compania PharmEc Software, cea care produce aceasta solutie, a implementat modificarile in program exact in ziua intrarii lor in vigoare, pe 15 iulie 2008.

Din 15 iulie a inceput sa functioneze noua lista a medicamentelor compensate. Echipa PharmEc a depus un efort sustinut pentru a o introduce in program inca din acea zi, pentru ca farmaciile sa lucreze direct pe noua lista. In seara zilei de 14 iulie totul era pregatit, astfel ca actualizarea aplicatiei, programata pentru 15 iulie, a permis farmaciilor sa isi continue normal activitatea de vanzare, inca de la primele ore ale zilei. Apoi, cand a mai aparut o noua lista pentru data de 16 iulie, am avut timp sa o gestionam si sa o implementam in timp util”, a declarat Georgian Rosu, Directorul General al companiei PharmEc Software.

Problemele farmacistilor care nu stiu exact cum se deconteaza medicamentele compensate sau gratuite se datoreaza folosirii unor aplicatii IT neactualizate nici dupa trei zile de la intrarea in vigoare a noii liste. Confuzia de pe piata farma din ultimele zile a ocolit farmaciile si lanturile de farmacii ce utilizeaza programul PharmEc, printre care Fildas – Catena, DONA, Remedio sau 2NA.

Schimbarile mediului legislativ, de liste de medicamente si sistem de raportari au devenit atat de frecvente si de complexe, incat este nevoie de personal dedicat exclusiv urmaririi si implementarii modificarilor in aplicatie. PharmEc Software, liderul de piata pentru programele software destinate farmaciilor, si-a creat o echipa specializata, ce urmareste si implementeaza in cel mai scurt timp orice noutate legislativa.

In anul 2007, valoarea totala a pietei de software pentru farmacii a fost de circa trei milioane de euro. Aceasta suma corespunde unui numar total de 5.000 de unitati farmaceutice active, dintre care 1.500 sunt grupate in lanturi. Piata s-a stabilizat si se apropie de maturizare, in conditiile in care marea majoritate a farmaciilor folosesc deja o solutie software dedicata.

PharmEc CabiNet, aplicatie software pentru medicii de familie, a fost deja actualizata sa functioneze dupa noua lista de medicamente compensate. Medicii care utilizeaza aceasta solutie prescriu pacientilor la timp medicamente, conform modificarilor legislative, fara sa fie nevoiti sa consulte manual listele sa sa-i cheme pe bolnavi in mod repetat la cabinet.

PharmEc Software este o companie romaneasca ce are ca principal domeniu de activitate dezvoltarea de solutii informatice complete pentru intreprinderile mari si mijlocii din Romania si din strainatate.

Sursa: Soft.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *