Patch-urile Microsoft lasa firmele vulnerabile

Microsoft a recunoscut ca un numar de firme nu au putut sa aplice patch-uri sistemelor lor, din cadrul ciclului lunar de patch-uri de securitate lansat de companie saptamana trecuta, lasandu-le vulnerabile la atacuri.

Problema este prezenta in platforma Microsoft menita sa usureze gestiunea si distribuirea patch-urilor de securitate si a altor software.

“Aceasta informare are scopul de a aduce la cunostinta clientilor ca suntem contienti de problema care afecteaza derularea update-urilor de securitate din iunie 2008. Problema afecteaza doar clientii care utilizeaza System Center Configuration Manager [ConfigMgr] 2007”, a scris Microsoft pe blog-ul sau de securitate.

“Niciuna dintre celelalte tehnologii de detectie sau de derulare nu sunt afectate. In plus, problema afecteaza doar derularea update-urilor de securitate pentru clientii System Management Server (SMS) 2003 ai serverelor ConfigMgr 2007”.

Aceasta inseamna ca pentru a fi afectati, utilizatorii trebuie sa utilizeze un mediu combinat ConfigMgr 2007 si SMS 2003. Restul nu ar trebui sa fie afectati.

“Rezultatul este ca acei clienti cu aceasta configuratie nu pot derula update-urile de securitate din luna iunie 2008 pe clientii SMS 2003 utilizand Inventory Tool pentru Microsoft Updates (ITMU)”, a mai mentionat gigantul software.

Sursa: ComputerWeekly ( www.computerweekly.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *