Pana la 10.000 de website-uri au fost sparte cu Javascript

 

Hackerii au lansat un atac extins asupra website-urilor, lasand link-uri malitioase pe pana la 10.000 de servere, potrivit firmei de securitate Kaspersky Lab.

Kaspersky spune ca serverele care au fost sparte sunt locate in special in Europa de Vest si SUA. In aceasta faza nu se stie exact cine a spart aceste servere. Se asteapta, insa, ca numarul site-urilor infectate sa creasca.

Hackerii adauga o linie de cod Javascript pe site-uri pentru a redirecta vizitatorii site-urilor hack-uite pe unul din cele sase servere ale lor.

Aceste site-uri redirectioneaza apoi vizitatorul pe un server din China. Acel server poate lansa apoi o varietate de atacuri, tintind vulnerabilitati cunoscute din browserele Firefox si Internet Explorer, Adobe Flash Player si controlorii ActiveX, spune Kaspersky.

Acei utilizatori care nu au aplicat toate patch-urile PC-urilor lor sunt in pericol de a le fi instalate programe spyware, pentru a sustrage informatii, care ar putea fi utilizate in fraude financiare.

Atacuri similare de la inceputul acestui an au infectat 1.5 milioane de pagini web, inclusiv un mare numar de pagini web gazduite pe servere guvernamentale italiene.

 

 

 

Sursa: www.computerweekly.com

Autor: Mihaela Radulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *