Nvidia revolutioneaza procesarea vizuala – Prima placa grafica cu 4GB memorie video

 

Noua unitate de procesare grafica NVIDIA Quadro FX 5800 conceputa pe arhitectura de procesare intens paralela CUDA ofera cele mai mari performante pentru industria extractiva de petrol si gaze, pentru imageria medicala, si pentru aplicatiile de design.

NVIDIA Corporation, liderul mondial in tehnologii de procesare vizuala, lanseaza astazi cea mai puternica unitate de procesare grafica profesionala din industrie – NVIDIA® Quadro® FX 5800. Noua placa grafica raspunde nevoilor de solutii avansate de procesare vizuala, pe care le au profesionistii din industria extractiva de petrol, din domeniul cercetarii medicale computerizate sau din industria designului auto de lux.

“Multimea si complexitatea informatiilor cresc exponential, iar provocarea pentru profesionistul de astazi este de a ordona toate aceste date intr-o forma care sa aiba sens, care poate fi analizata si care sa imbunatateasca procesul decizional,” a declarat Jeff Brown, General Manager, Professional Solutions, NVIDIA. “Miza poate fi reprezentata de miliardele de dolari ale investitorilor sau chiar de vietile unor oameni. Unitatea de procesare vizuala Quadro FX 5800 dispune de optiuni avansate care permit vizualizarea unui volum urias de date intr-un mod superior vizualizarii traditionale 3D, permitandu-le profesionistilor sa ia rapid decizii.”

Unitatea de procesare grafica Quadro FX 5800 ofera o performanta si un nivel de scalare fara precedent, permitand vizualizarea si interpretarea unor seturi complexe de date care, pana acum, nu s-ar fi putut procesa pe o placa grafica. Avand o arhitectura de procesare cu 240 de nuclee programabile cu tehnologia CUDA™ si pentru prima data in industrie, 4GB memorie video, unitatea de procesare Quadro FX 5800 este solutia ideala pentru aplicatiile folosite in industria extractiva de petrol si gaze, in domeniul imageriei medicale si pentru aplicatiile de design si vizualizare stiintifica. Placa grafica Quadro FX 5800 ofera si urmatoarele facilitati:

• Modelare interactiva 4D cu posibilitati de simulare a scurgerii timpului

• Latime de banda a memoriei de pana la 102 GB/secunda

• Rata de umplere de peste 52 de miliarde de texeli/secunda si performanta geometrica de 300 de milioane de triunghiuri/secunda

• Compatibilitate cu urmatoarea generatie de aplicatii bazate pe OpenGL Microsoft DirectX 10

• Vizualizare avansata cu Quadro G-Sync II

“Software-ul GeoProbe® R5000, lansat recent de Landmark, le ofera geocercetatorilor posibilitatea de a vizualiza la rezolutie maxima seturi de date regionale la scara larga de pe o statie de lucru standard cu un sistem de operare Linux® ,” a declarat Nicholas Purday, Manager al Geophysical Technologies din cadrul Landmark. “Cu ajutorul unitatii de procesare grafica NVIDIA Quadro FX 5800, care beneficiaza de o putere mare de procesare si o performanta geometrica superioara, aplicatia GeoProbe poate randa rapid suprafete intinse. De asemenea, procesarea unui numar mare de sarcini care foloseau intens resursele procesorului au putut fi transferata pe unitatea grafica, imbunatatind semnificativ experienta pe care o are utilizatorul.” Landmark este unul din cei mai importanti furnizori de software si solutii tehnice din lume pentru industria energetica si are sediul in Halliburton.

“Capacitatile avansate de randare grafica ale unitatii Quadro FX 5800 imbunatatesc aplicatia CyberHeart, cu ajutorul careia se pot realiza vizualizari 3D cu unde radio in timpul operatiilor chirurgicale de tratare a afectiunile de aritmie,” a declarat Thilaka Sumanaweera, CTO, CyberHeart. “Aplicatiile noastre proceseaza seturi complexe de date obtinute cu ajutorul scanerelor CT care opereaza pe 64 de fasii prin tehnica de ventriculografie radioizotopica. Unitatile grafice Quadro FX ne furnizeaza latimea de banda necesara operarii tehnologiei de ultima generatie si ne ajuta, in definitiv, sa salvam vieti.” CyberHeart, Inc., este o companie producatoare de echipamente medicale care dezvolta aplicatii radiochirurgicale noninvazive pentru operatiile pe cord.

Unitatea de procesare grafica Quadro FX 5800 permite redarea culorilor pe 10 biti, oferind o calitate superioara a imaginilor prin redarea a miliarde de variatii de culoare, in locul a catorva milioane asa cum era posibil pana acum. Profesionistii isi pot vizualiza modelele la un nivel avansat de precizie si realism fara precedent.

“Clientii nostri iau decizii importante in legatura cu produsele viitoare pe baza modelelor 3D RTT in timp real,” a declarat Ludwig Fuchs, cofondator al CEO al RTT. “Noua unitate grafica Quadro FX 5800 va fi platforma ideala pentru procesarea de nivel urmator. Nivelurile superioare de realism, autenticitatea fizica si modelarea complexa sunt, acum, posibile datorita numarului dublu de nuclee si o memorie video generoasa (frame buffer).” Realtime Technology AG, este un lider in furnizarea tehnologiilor de vizualizare in timp real si solutiilor de realizare a prototipurilor virtuale pentru industriile constructoare de automobile si aeronave si pentru industria bunurilor de larg consum.

Disponibilitate

Solutiile NVIDIA Quadro sunt disponibile in reteaua distribuitorilor si integratorilor de sisteme si partenerii de canal NVIDIA PNY Technologies (EMEA). Pentru mai multe informatii despre intreaga gama de solutii profesionale NVIDIA, va rugam sa vizitati www.nvidia.co.uk/quadro.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Brodoceanu Ana-Maria

2 comentarii la „Nvidia revolutioneaza procesarea vizuala – Prima placa grafica cu 4GB memorie video

  1. gimm@44

    iti dai seama ca nu poti sa o pui pe o martoaga de sistem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *