Netcity porneste faza pilot

retea-de-cartierCu toti cunoastem problemele cu retelele de internet care sunt prezente pe stalpurile din toata tara. Faza pilot a proiectului Netcity este programata sa intre in functiune la inceputul lui februarie. Operatorii de cablu se plang insa de o problema care le poate afecta conectarea la noua retea. Cablurile de pe stalpi le sunt taiate la solicitarea Primariei Municipiului Bucuresti.

Pe o distanta de 16 kilometri capitala va scapa de cablurile agatate de stalpi de catre furnizorii de servicii de telecomunicatii. In zona respectiva incepe aplicarea fazei pilot a proiectului Netcity.

“Ne asteptam ca undeva la sfarsitul lunii februarie, prima bucla sa fie deja ocupata de operatori”, a declarat Tiberiu Urdareanu, presedinte UTI Group.

Potrivit presedintelui Interlan, asociatie a operatorilor de telecomunicatii, cablurile sunt taiate la solicitarea RATB, deoarece compania de transport primeste la randul ei sesizari din partea primariei.

Una dintre explicatiile pentru care stalpii sunt supraincarcati de cabluri este faptul ca operatorii de telecomunicatii creeaza rute alternative pentru ca serviciul sa fie activ in cazul in care una dintre rute este intrerupta.

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Brodoceanu Ana-Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *