Ness Technologies a preluat furnizorul de servicii IT ceh Logos

 

Ness Technologies, Inc., furnizor global de servicii si solutii IT a anuntat ca a semnat contractul de preluare integrala a companiei private cehe Logos a.s., unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii si consultanta IT de pe piata ceha, informeaza compania.

 

In anul fiscal care s-a incheiat la 31.03.2008, Logos a raportat venituri de 29.7 milioane EUR si un profit net pozitiv. Logos are, la momentul actual, aproximativ 570 de angajati.

 

Logos este unul dintre furnizorii de servicii si solutii IT cu cea mai rapida crestere din Cehia. Cu o prezenta puternica in sectorul financiar si cel al telecomunicatiilor de pe piata ceha, Logos ofera o gama larga de servicii IT care include consultanta, dezvoltare de software, testare si asigurare a calitatii, analiza a sistemelor informatice, outsourcing si staffing. La finalizarea achizitiei, Logos va fi complet integrat in cadrul Ness Cehia.

 

“Achizitia companiei Logos consolideaza pozitia importanta de top pe care o detinem in Europa Centrala si de Est, una dintre zonele noastre geografice cele mai profitabile si cu cresterea cea mai rapida,” a declarat Sachi Gerlitz, Presedinte si CEO Ness Technologies.

 

“Tinand cont si de cresterea noastra organica foarte puternica in regiune, aceasta preluare ne va inlesni o accesare mai profunda a acestei piete strategice.”, a mai completat Gerlitz.

 

Logos completeaza portofoliul de servicii Ness actual. Pozitia puternica pe care Ness Cehia o detine in domeniul utilitatilor, productiei si in cel public va fi completata de prezenta puternica a Logos in cadrul industriei comunicatiilor si in sectorul financiar. In ce priveste tehnologia, noua companie ce se va forma va oferi o expertiza inalta si echipe de lucru experimentate in tehnologii de virf, care includ Microsoft, SAP, Oracle, Documentum si IBM. Prin consolidarea ofertelor, viitoarea noua companie Ness Cehia va fi capabila sa furnizeze clientilor sai o gama si mai larga de servicii – atat pe piata ceha a serviciilor IT, cat si pe cea centrala si est europeana. Clientii Logos vor beneficia de capabilitatile Ness in domeniul near-shore si offshore, care includ si centrul propriu de dezvoltare de produse software localizat in Kosice, Slovacia.

 

Ness Technologies este un furnizor global de solutii si servicii IT, destinate sa ajute clientii sa-si imbunatateasca competitivitatea si eficienta. Portfoliul de servicii si solutii Ness consta in dezvoltare de produse software, incluzind atit offshore outsourcing, cit si near-shore outsourcing; integrare de sisteme, dezvoltare de aplicatii si consultanta si distributie de software. Cu peste 7800 de angajati, Ness desfasoara activitati in 18 tari, si detine parteneriate numeroase cu producatori de software si hardware din intreaga lume.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *