Nas Server pentru utilizatorii mici – NS-2502

Server-Nas-Soft.roEdimax a lansat de curand pe piata un model de NAS adresat utilizatorilor mici. Modelul NS-2502 este destinat folosirii uzuale a unui spatiu de stocare in retea, suportand pana la 2 TB capacitate de stocare pe cele doua HDD-uri SATA ce se pot instala.

Acest spatiu se poate creste cu ajutorul USB-ului. Device-ul dispune si de multiple functii de server de fisiere sau multimedia. Suporta configurarea unui server Samba, de download FTP/http, chiar si un client P2P de tip torrent.

Pentru fisiere multimedia, se pot folosi serverele de UpnP/ DLNA, chiar si iTunes (se pare ca Apple are din ce in ce mai multa trecere in toate domeniile industriei IT). Meniul de configurare este foarte simplu de folosit, alegerea si selectarea utilizatorilor si a drepturilor de utilizator, precum si includerea acestora in grupuri cu drepturi diferite fiind usor de facut, de asemenea, pentru configuratia RAID nu sunt necesare cunostinte prea avansate. Zgomotul produs de aparat in timpul functionarii este aproape inexistent si depinde de cat sunt de galagioase HDD-urile pe care le achizitionati pentru el. NS2502 este un produs cu dotari medii la un pret foarte corect, destinat acelora care nu au un trafic foarte mare de informatii.

Putem spune ca acest produs va avea succes pe piata datorita in mare masura a pretului mic.

 

Date tehnice:

HDD-uri suportate: 2x 1TB SATA II, 3,5 toli

Memorie: 8 MB NOR Flash, 64 MB SDRAM

Sistem de fisiere: CIFS, NTFS, FAT16, FAT32, EXT2, EXT3

Partajare fisiere: 128 utilizatori, 12 grupuri, 100 foldere, 32 conexiuni

Functii: Server FT, Samba/ Download FTP/HTTP/P2P, Server media UpnP/DLNA/iTunes RAID 0/1

Interfete: 1xLAN Gigabit, 2x USB,

Dimensiuni: 165 x 190 x 50 mm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *