Moonlight – versiunea beta

 

Microsoft si Novell au anuntat ca sunt aproape gata cu versiunea beta a Moonlight – un add-on Firefox care permite sa fie rulat pe PC-urile Linux continut Silveright.

Software-ul a fost anuntat cu ocazia sarbatoririi celei de a doua aniversari a acordului dintre cele doua companii.

Dezvoltarea Moonlight a inceput in mai 2007, iar o luna mai tarziu a fost prezentata o versiune alpha. Miguel De Icaza de la Novell, care este conducatorul proiectului Moonlight, a scris saptamana trecuta pe blog-ul ca versiunea beta va fi gata in urmatoarele zile.

Acest proiect ajuta Microsoft in efortul sau de a pozitiona Silverlight ca rival al Adobe Flash.

Flash-ul este deja utilizat pe Linux si este instalat pe un procent impresionant de PC-uri. Atat Flash, cat si Silverlight ruleaza deja si pe Mac-uri.

Cel mai mare castig al Silverligt de pana acum a fost acordul Microsoft cu NBC, prin care tehnologia a fost utilizata pentru a asigura transmiile video pe NBCOlympics.com. Insa Silverlight a suferit si un esec la inceputul acestei saptamani cand Major League Baseball a anuntat ca alege doar playerul Flash pentru sezonul 2009.

Pe langa Moonlight, Novell a anuntat ca lanseaza un pachet de management care va fi conectat la produsul Microsoft System Center si va permite managerilor IT sa supravegheze mai usor implementarile combinate de Suse Linux si Windows.

Pentru a vedea nivelul extins de colaborare dintre cele doua companii, acestea au acum mai mult de 200 de clienti comuni, a declarat Susan Heystee, general manager pentru aliante strategice al Novell, comparativ cu 70 de clienti la sfarsitul anului trecut.

 

 

 

Sursa: www.news.com

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *