Microsoft va suporta ODF si PDF in Office

Microsoft a anuntat ca va extinde formatele suportate de suita Office 2007 cu ODF si PDF.

Microsoft, presata de Comisia Europeana, a ales sa faca active noile sale politici de interoperativitate, anuntand ca va introduce in softul Office 2007 suport pentru ODF (Open Document Format)1.1, PDF (protable Document Format)1.5, PDF/A, dar si pentru propriul standard XPS (XML Paper Specification).

Aceste functii vor fi introduse odata cu lansarea Service Pack 2 pentru Office 2007, asteptat sa fie lansat in 2009.

Utilizatorii Office 2007 vor putea deschide, edita si salva documente in ODF si vor putea edita si salva documentele in PDF si XPS fara a necesita instalarea de softuri suplimentare sau add-on-uri. Microsoft a gasit solutii chiar si pentru utilizatorii mai vechi de Office, va fi suportat in continuare translatorul ODF-OOXML.

Compania a mai anuntat ca se va alatura atat comitetului de standardizare Organization for the Advancement of Structured Information Standards (OASIS) care dezvolta urmatoarea versiune de ODF, cat si grupului de lucru ISO/IEC care se ocupa de mentenanta ODF.

Exista si scepticism in ceea ce priveste intentiile Microsoft. Directorul ODF Alliance, Marino Marcich, si-a manifestat precautia, afirmand ca ramane de vazut daca suportul pentru ODF va fi la fel de bun ca si suportul pentru propriul format. “Deoarece Microsoft are o istorie bogata de promisiuni incalcate, nimeni nu ar trebui sa celebreze aceste stiri pana cand nu vedem ce se va face efectiv si cat de repede va deveni si functional acest lucru,” a continuat Marcich.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *