Microsoft da in judecata persoane implicate in frauda cu click-uri

Click FraudCompania lui Bill Gates a intentat primul proces privind frauda cu click-uri impotriva a trei persoane si cateva identitati corporate utilizate de ei. Potrivit unui site de stiri, plangerea este facuta impotriva lui Eric Lam, Gordon Lam si Malanie Suen, din Vancouver, British Columbia.

Microsoft cere daune de 750.000 de dolari, care in fond nu este mult pentru compania, insa aceasta dorste sa trimita un avertisment tuturor persoanelor care utilizeaza frauda click ca mod de a castiga bani.

Totul a inceput in luna martie 2008, cand mai multi adverstiseri din domeniul asigurarilor auto s-au plans ca traficul pe reclamele lor a crescut suspicios de mult. Cand Microsoft a facut o analiza in urma plangerilor, a observat ca au existat dintr-o data o multime de cautari utilizandu-se cuvintele cheie “auto insurance quote”.

A fost un caz asemanator cu publicitatea pentru World of Warcraft. Click-urile au provenit de pe doua servere proxy, care au mascat adresele initiale ale fiecarui click.

Ceea ce a dat de gol jocul a fost ca a fost ceva similar legat de link-urile World of Warcraft si reclamele pentru asigurari auto.

Cineva le-a spus investigatorilor ca advertiser-ul pentru cuvintele cheie ale World of Warcraft a fost o persoana cu numele de Eric Lam. Acesta mai primea o taxa pentru directionarea traficului pe site-urile de asigurari auto. Microsoft i-a demascat apoi pe Eric Lam, Gordon Lam si pe Melanie Suen. Cazul a ajuns acum in justitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *