Mandriva Linux 2009, un open-source interesant

Mandriva-2009-Soft.roPe piata de software din Romania a aparut Mandriva Linux 2009.1, ce poarta numele de cod Spring. Acesta a fost lansat de Mandrivausers Romania, impreuna cu Mandriva, liderul dezvoltator de solutii Linux in Europa.

Versiunea aduce o serie de functionalitati precum plasmoide imbunatatite si mai stabile, structurarea mediului de lucru in functie de activitate, un manager de ferestre consolidat si o gama larga de imbunatatiri si noi functii pentru fiecare aplicatie.

Software-ul Spring un sistem de operare complet, incluzand toate driverele necesare, compatibilitate cu cele mai noi si mai vechi platforme hardware, incluzand netbook-urile.

De asemenea mai ofera si ultimele versiuni ale aplicatiilor open source: KDE 4.2.2, GNOME 2.26, Firefox 3, Xorg Server 1.6.

Mandriva Linux 2009 Spring este disponibil in trei editii: Powerpack (editia comerciala, incluzand software-ul comercial exclusiv, suport si servicii), One (un live CD care poate fi instalat pe sistem permanent) si Free (o editie care contine doar software liber / open source).

Editia in cutie a Mandriva Linux 2009 Spring Powerpack este disponibila la pretul de 69 de euro sau 89 de dolari Versiunea slim pack (continand doar DVD-ul, fara documentatie) este disponibila la pretul de 59 de euro sau 69 de dolari.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *