Mac OS castiga popularitate in fata Windows

Acum ceva timp, Apple avea un slogan de marketing neoficial „5%, au ramas 95 de procente”, facand referire la procentajul detinut in cota de piata. Acum, insa, aceasta cifra a fost depasita si compania se apropie de 10 procente, cel putin in Statele Unite.

Avand in vedere ca Windows domina inca piata, sistemul de operare de la Apple continua sa castige cota de piata.

mac os in fata microsoftDintr-un studiu realizat de Gartner, reiese faptul ca livrarile Apple au crescut cu 38%, ajungand la 8,5% din toate livrarile, cu 6,4 procente mai mult decat anul trecut. IDC sustine ca Apple a inregistrat o crestere mai mica, ajungand la o cota de piata de 7,8 procente, in crestere de la cele 6,2 procente, anul trecut, insa trendul este acelasi.

„Au produse extraordinare si le fac foarte bine. Beneficiaza si de incantarea utilizatorilor si de suportul oferit de presa”, a spus Loren Loverde, analist la IDC.

Compania Microsoft opereaza in prezent pe o piata uriasa, controlata in mare parte de sistemul de operare Windows, iar daca este sa ne uitam putin la cifre, nici nu va putea fi depasita foarte curand. Totusi, victoriile reportate de Apple in fata Windows sunt destul de dureroase, tinand cont de faptul ca livrarile de computere din Statele Unite au crescut cu numai 4,2%, portrivit celor de la Gartner.

La nivel mondial, vanzarile au crescut cu 16 procente, insa cota de piata a Apple la acest nivel este mult mai mica. In ciuda castigurilor din Statele Unite, cota de piata a companiei era de 3,3% in cel de-al doilea trimestru, potrivit IDC. Asta inseamna ceva mai putin decat trimestrul trecut, dar cu 2,9 puncte procentuale in plus fata de 2007.

Loverde sustine ca Apple va trebui sa continue sa creasca foarte repede pentru o perioada, daca vrea sa depaseasca Toshiba si sa intre in top 5 al vanzarilor la nivel global.

Sursa: CNET News ( www.cnet.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *