Kaspersky Lab avertizeaza asupra unei vulnerabilitati a soft-urilor Adobe Reader si Acrobat

Compania Kaspersky Lab avertizeaza toti utilizatorii Adobe Reader si Acrobat asupra aparitiei unei noi familii de cai troieni care exploateaza o vulnerabilitate netratata („0-day”) din cadrul acestor programe.

Vulnerabilitatea a fost identificata pentru versiunile de Adobe Reader 9.0 si mai vechi (confirmata pâna la versiunea 3.0), care ruleaza sub Windows, Linux, cât si Mac OS X (Leopard si Tiger). Aceasta eroare de securitate poate permite unui hacker sa preia controlul asupra computerului, daca reuseste sa convinga utilizatorul sa deschida un fisier PDF cu o structura speciala.

Adobe promite ca va lansa un patch pentru tratarea acestei vulnerabilitati pe data de 11 martie 2009. Pâna atunci, expertii Kaspersky Lab recomanda tuturor utilizatorilor sa nu deschida fisiere PDF decât în momentul în care au certitudinea ca provin de la expeditori de încredere, sa îsi actualizeze produsele antivirus si, ca o masura de precautie generala, sa dezactiveze JavaScript din setarile programului Adobe Reader, pentru a reduce riscurile de infectie.

Dezactivarea JavaScript se face din meniul Edit  Preferences  JavaScript, unde se debifeaza casuta “Enable Acrobat JavaScript”.

Produsele Kaspersky Lab detecteaza fisierele infectate cu aceasta vulnerabilitate sub numele de Exploit.Win32.Pidief.

Kaspersky Lab produce si distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejeaza utilizatorul de virusi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing si spam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *