Kaspersky atentioneaza cu privire la amenintarile din 2009

Kaspersky Lab atrage atentia asupra celor mai periculoase amenintari care vor afecta utilizatorii de PC-uri in 2009. Acestea provin in special de pe internet si sunt in mare masura influentate de factorul uman.

Una dintre cele mai frecvente metode de infectare a PC-urilor este prin intermediul dispozitivelor de stocare de tip flash USB, CD sau DVD. Situatii recente de virusare in masa au fost determinate de increderea utilizatorilor in aplicatiile lansate automat pe computer, datorita functiei Auto Run.

Navigarea pe internet se afla pe locul doi in ierarhia celor mai importante amenintari informatice. Numarul site-urilor infectate a crescut de zece ori fata de anul 2006, conform mai multor surse, ceea ce inseamna ca una din 300, pana la una din 50 de pagini web nu prezinta siguranta pentru utilizatori. Majoritatea virusilor care provin din mediul online au capacitatea de a-si schimba proprietatile la fiecare download pentru a evita detectia antivirus, iar raspandirea lor se face tot mai mult prin site-uri populare si de incredere. Kaspersky Lab estimeaza ca mai mult de jumatate din atacurile informatice ale anului 2009 vor proveni de pe astfel de locatii web.

Serviciile financiare si de banking online care permit plati electronice, gestiunea conturilor, schimburi valutare si alte operatiuni, inregistreaza o crestere rapida. Bineinteles ca acestea atrag atentia infractorilor cibernetici. De aceea, expertii Kaspersky Lab considera ca fraudele pe internet precum phishing-ul si furtul de detalii bancare vor avea o amploare si mai mare in 2009.

Cum din ce in ce mai multi copii si adolescenti petrec tot mai mult timp pe internet, fenomene foarte grave, cum ar fi pornografia sau pedofilia, revin in centrul atentiei, impunand utilizarea sistemelor de control parental, care permit filtrarea continutului periculos sau nedorit.

De asemenea, atacurile vor exploata vulnerabilitatile din sistemele de operare si din aplicatiile foarte cunoscute, orientandu-se in 2009 mai ales asupra noului sistem de operare Windows 7, dar nu vor ocoli nici sistemele Linux si Mac OS, avand in vedere cresterea numarului de utilizatori ai acestora.

Sursa: Soft.ro

Autor: Mihaela Radulescu

Un comentariu la „Kaspersky atentioneaza cu privire la amenintarile din 2009

  1. silviu

    bine ca n-a avertizat firma Kaspersky la anu 2009 cu privire la virusi care o sa apara intrebarea mea este tot kaspersky a lansat si virusu de but care se cuibareste in partitzia de 8 mb a hdd si care nu potzi sa scapi dechit cu kis 8 de la kaspersky si cu nici un alt antivirus nu potzi sa indepartezi asa zis virusu de but ????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *