Investitie de 500.000 de euro in reteaua de fibra optica

 

Furnizorul de servicii de acces Internet iNES Group a finalizat, la inceputul lunii august, instalarea unui backbone metropolitan de fibra optica de 10Gbps, investitia necesara cifrandu-se la peste 500.000 de euro, potrivit reprezentantilor iNES.

 

Proiectul face parte dintr-un program mai vast de investitii, in valoare totala de doi milioane de euro, pe care compania si l-a propus pentru anul 2008.

 

Prin implementarea acestui proiect pe o platforma de echipamente Cisco de ultima generatie s-au realizat doua inele redundante de 10Gbps in reteaua metropolitana detinuta de iNES Group.

 

Acest lucru va permite companiei sa ofere servicii de telecomunicatii la cele mai inalte standarde, precum si sa extinda disponibilitatea serviciilor prestate. Acest upgrade va facilita transferurile la viteze considerabil sporite in reteaua metropolitana pentru clientii existenti, va permite traficul noilor clienti si va face, de asemenea, posibila transmisia unor noi canale de televiziune pentru abonatii la serviciul IPTV. In acest moment, iNES are un portofoliu de peste 1.000 de clienti business pentru serviciile de telecomunicatii, oferind, in acelasi timp si servicii rezidentiale de tip triple play (date, voce IPTV cu transmisie de peste 150 de canale TV).

 

iNES ofera servicii de acces Internet incepand din 1995, fiind unul dintre primii furnizori de acces din Romania. La ora actuala iNES opereaza o retaea de peste 1500 Km fibra optica, Data Center in Bucuresti si este singurul furnizor de televiziune digitala IPTV din Romania. In 2007 iNES a avut cifra de afaceri de 6,5 milioane euro in 2007.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *